Data: 2003-11-13 20:53:01
Temat: Re: pizza - dodatk i / kulinarne wpadki
Od: "f." <...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> a écrit dans le message news:
3...@s...TO_WYTNIJ.pl...
> czasem lubie z ogorkiem kiszonym zamiast brokulow. takim domowym, mniam!
>
> a z tarta marchewka jaka pycha! kiedys na slowacji zamowilam pizze z
> bukietem surowek - dla jaj bardziej bo bylam ciekawa co to ;) dostalam
> pizze z cala paleta surowek. z marchewka bylo najlepsze :)
>
surowa marchewka??? ogorek kiszony??? i Ty to pizza nazywasz? :-))) Nie no
spoko, kazdy je jak lubi.
Ale przypomnialo mi sie jak moja angielska znajoma zamowila na Krupowkach
"tiramisu" a dostala budyn czekoladowy plus biszkopcik na talerzyku. I
przezyla szok kulturowy. Czytalam tez gdzies ( w jakims kulinarnym
felietonie) ze ktos zamowil w przydroznej knajpie kotlet "dewolaj"
(oryginalna pisownia) i dostal schabowego bez panierki. I kucharz przysiegal
ze sie nie pomylil :-)))
Modyfikacje sa ok, ale beeeeeez przesaaaaaady :-)
pozdro
fela frakcja szalona z umiarem
PS. moje dodatki do pizzy:
tunczyk, cebula i ledwie sciete jajko (ewentualnie tunczyk i kapary). I
duuuuuuuzo sera. I na cienkim spodzie.
|