Data: 2002-03-24 18:39:55
Temat: Re: placek ziemniaczany i falafel
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ilona wrote:
> Czesc
> pisze do Was po raz pierwszy, wiec witam wszystkich serdecznie.
> A oto moje pytanie - smakuja mi placki ziemniaczane serwowane w
> McDonaldzie. Na codzien omijam raczej takie miejsca, ale jakos sie
> zlozylo, ze wczoraj zjadlam tego ich placka. Czy ktos z Was, bardziej
> doswiadczonych w kucharzeniu, potrafilby ustalic jak toton zrobic?
>
> Po pierwsze placek ten jest kwasny i wydaje mi sie, ze dodaja troche
> bialego sera, by uzyskac te kwasnosc. Czy to mozliwe?
>
> Po drugie ziemniaki sa w nim starte na grubych oczkach. Czy wiec surowy
> ziemniak na grubych oczkach starty dobrze sie usmazy jako placek, czy tez
> moze sa one troche podgotowane?
>
> Czy ma ktos sprawdzony przepis na falafela?
a w archiwum już byłaś?
wgoogluj sobie falafel i roesti. To pierwsze to wiesz, a to drugie to
placek ziemniaczany na grubych oczkach. Jak był kwaśny, to ziemniakis
skisły ;-)
Waldek
|