Data: 2002-03-24 18:31:10
Temat: placek ziemniaczany i falafel
Od: "Ilona" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc
pisze do Was po raz pierwszy, wiec witam wszystkich serdecznie.
A oto moje pytanie - smakuja mi placki ziemniaczane serwowane w McDonaldzie.
Na codzien omijam raczej takie miejsca, ale jakos sie zlozylo, ze wczoraj
zjadlam tego ich placka. Czy ktos z Was, bardziej doswiadczonych w
kucharzeniu, potrafilby ustalic jak toton zrobic?
Po pierwsze placek ten jest kwasny i wydaje mi sie, ze dodaja troche bialego
sera, by uzyskac te kwasnosc. Czy to mozliwe?
Po drugie ziemniaki sa w nim starte na grubych oczkach. Czy wiec surowy
ziemniak na grubych oczkach starty dobrze sie usmazy jako placek, czy tez
moze sa one troche podgotowane?
Czy ma ktos sprawdzony przepis na falafela?
Pozdrawiam
Ilona
|