Data: 2004-04-19 05:12:18
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agata Mryczko napisal(a):
>> > tak patrze, ze same tematy swiateczne a ja z taka prosta rzecza
>wyskakuje i
>> > niekoniecznie swiateczna, ale sprobuje. Otoz jak robie placki to one
>jakies
>> > takie twarde sa, a w przepisie z "dobrej kuchni" z 1972 znalazlam
>przepis
>> > do ktorego dodaje sie pol szklanki goracego mleka, hm robil tak ktos
>kiedys
>> > przypadkiem?
>>
>> Mleka nie dawałam, ale co do twardości, to może za dużo mąki dosypujesz?
>> Do placków powinno jej się dodawać bardzo niewiele.
>
>hmm calkiem mozliwe, tym razem postaram sie dodac mniej w takim razie.
Wlasciwa proporcja jest taka: na 150kg ziemniakow nalezy dac 20-40
lyzek maki. ;--) Ja kiedys tez dawalem za duzo maki i wychodzily
podeszwowate.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|