Data: 2003-03-04 07:57:50
Temat: Re: pleśn na serze
Od: "anet" <a...@n...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Edyta" <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b40990$j0v$1@szmaragd.futuro.pl...
> Jezeli na takim zwyczajnym kawalku sera (np. podlaski) na brzegach jest
> plesn, to czy taki ser nadaje sie jeszcze do jedzenia (po odcięciu
> splesnialych brzegow, czy nie)?
>
> Edyta
Ostatnio oglądałam program, mówili o plesni i z tego co zapamietałam, to
zapleśniałe jedzenie nie nadaje sie do spożycia. Plesń jest rakotwórcza i
wiele nowotworów jest nią spowodowanych. Dlatego byłabym ostrożna z
jedzeniem zapleśniałych rzeczy. W programie tym radzili aby produkty, które
zaatakowała plesń wyrzucać (ponoć pleśn rośnie głęboko do wnetrza produktu).
Przyznam sie szczerze, że dali mi do myślenia.
Anet
|