Data: 2002-04-04 08:22:48
Temat: Re: pochwale sie, a co!
Od: "Mapet" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja takze upieklam Twojego przekladanca. Byl bardzo dobry, tylko
> tez zastanawialam sie nad ta warstwa "dzemowa", bo cos mi nie pasowalo.
> Pomyslalam sobie, ze w przyszlosci w tym miejscu dam duszone kwasne
jablka.
> A moze na cieniutka warswe dzemu polozyc warstwe sera przygotowanego jak
do
> sernika na przyklad z brzoskwiniami z puszki. Jak myslisz? Niestety,
> dysponuje tylko dzemami sklepowymi, a one nie bardzo do tego ciasta sie
> nadaja.
No właśnie. Zdaje się, że chodzi o to, żeby warstwa dżemowa była kwaśna lub
winna, to zrównoważy słodkie białka. Zamiast dżemu możesz z powodzeniem uzyć
OWOCE. Same owoce. Nie ma problemu. Ja dżemu uzywam, bo moja babcia je robi
i nie ma kto tego jeść, więc je dajemy do ciasta. Sklapowe są inne, racja.
Możesz dać jabłka lub jakiekolwiek inne owoce, byle , jak mówię, nie było
wszystko razem za słodkie.
A ser? Nie wiem jak by to smakowało. Spróbuj. ale to juz będzie zupełnie
inne ciasto. :-)))
Pozdrawiam
Mapet
|