Data: 2004-10-06 08:31:36
Temat: Re: podpuszczka do mleka
Od: "Cekir" <s...@p...interia.pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Beata Łuczak" <b...@W...gazeta.pl> wrote in message
news:cjmvkg$9sj$1@inews.gazeta.pl...
> ktoś ma pojęcie gdzie można coś takiego dostać albo dlaczego szukając
> jako "podpuszcza" nie mogę tego znaleźć w neci? jak nazywają tomleczarz?
bo
> to jest do robienia, żeby z twarogu robił się żółty ser.
Spróbuj poszukać u rzeźnika. Ktoś mi kiedyś tłumaczył jak się robi oscypka,
ale jak wszedł w temat podpuszczki i zaczął się rozwijać na tematy
rzeźnickie, to starałem się nie słuchać... Także dokładnie to Ci nie powiem,
ale pamiętam, że oni to biorą od zabitych owiec.
--
Pozdrawiam,
Cekir
cekir at poczta dot onet dot pl
|