Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: poledwica po angielsku i na zimno
Date: 12 Feb 2002 08:32:58 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 36
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <a494e5$mh8$1@neon.noos.net>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1013499178 8998 192.168.240.245 (12 Feb 2002 07:32:58 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Feb 2002 07:32:58 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.76.63.54, 213.180.130.22
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95699
Ukryj nagłówki
> <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message news:
> 2...@n...onet.pl...
> > Cześć, wymysliłam sobie poledwice po angielsku - taką pieczeń podawana na
> zimno
> > wsrod zakąsek. Marynate wymyśle sobie sama, ale czy możecie mi poradzić
> jak
> > długo to piec, aby było upieczone dookoła i slicznie rózowo-surowe (nawet
> nie
> > specjalnie krwiste) w środku - i w jakiej temperaturze? Myśle o około
> 200oC i
> > czasie ok. 30 minut, ale czy ktoś doświadczony mogłby mnie skorygować?
> >
>
> Trzeba liczyc 15-20 minut na pol kilo poledwicy. No i nie kroic goracego
> miesa, ale odstawic dobre 10 minut conajmniej. Tata "surowizna" sie
> rownomiernie w tym czasie rozklada.
> ps. Ja bym poledwicy nie marynowala, bo mieso szlachetne. Dobra jest z
> wbitymi strzalkami czosnku, jezeli lubisz.
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
>
Dzięki serdeczne za porady, powiem Wam, jakwyszła (ale to dopiero za 10 dni -
planowane na 23). Co do marynowania, to czy aby nie będzie mdła? Chociaż może
rzeczywiście wystarczy przed pieczeniem: posolić, popieprzyć, poczosnkować i
poziołować? Zobaczymy. Jeszcze raz dzięki.
Agnieszka
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|