Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Ana" <a...@h...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: polskie danie dla Wlochow?
Date: Mon, 13 Aug 2001 13:35:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 27
Message-ID: <9l8e3f$e72$1@news.tpi.pl>
References: <9l07pg$5oc$2@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: szybka.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl
X-Trace: news.tpi.pl 997702575 14562 212.244.130.65 (13 Aug 2001 11:36:15 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Aug 2001 11:36:15 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:62299
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9l07pg$5oc$2@news.tpi.pl...
> Niedawno na it.hobby.cucina Wlosi uczyli mnie jak robic sos do spaghetti.
> Ale zazadali teraz w zamian jakiegos polskiego przepisu. Co z polskiej
> kuchni zasmakuje Wlochom?
>
> --
> Dzieki za pomoc, Sabina
>
>
Proponuje krokieciki z serem zoltym i pieczarkami:starte na tarce pieczarki
poddusic na malym ogniu z dodatkiem przypraw (wegeta, pieprz, papryka
slodka). Odsaczyc soki puszczone przez pieczarki. Zolty ser zetrzec na tarce
o tej samej wielkosci oczek i dodac do wystygnietych pieczarek (musza byc
ostudzone, bo w polaczeniu z serem zrobi sie kluska). Taki oto farsz
wkladamy w usmazone wczesniej nalesniki i obtaczamy podwojnie w panierce z
jajka i bulki tartej. Do filizanek podajemy czerwony barszczyk.
Taki farsz wykorzystuje rowniez do pasztecikow i do bulek przekrojonych na
pol (srodki bulki wyjmuje lyzeczka i wkrajam do reszty farszu) nastepnie
zapelniam nim wydrazone buleczki i umieszczam w piekarniku na ok. 15-20
min. Sa doskonale na kolacje lub wieczorne posiedzenia ze znajomymi np. na
seans filmowy.
Anka.
|