Data: 2012-08-11 09:53:25
Temat: Re: pomidory
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-10 18:50, maksjanka pisze:
> syn przywiózł mi z babcinego ogródka "pyszne" pomidory
> sztuk cztery
> zdeczko poobijane :) ale pachną!
> następnie mnie poinformował, że rano wyjeżdża
> wymyśliłam że sparzę, obedrę ze skóry, wsadzę do słoiczka i co dalej?
> zalewam wodą i pasteryzuję? ile czasu, jakieś przyprawy?
>
> Wiem, że to brzmi idiotycznie (jeden słoik), ale nie wyrzucę :D
Jak chcesz koniecznie pasteryzować, to zmiksuj, posól, zagotuj (gotuj
parę minut) i wlej gorące do wyparzonego słoika (jeszcze ciepłego),
zakręć i odwróć do góry dnem.
Bez dodatku żadnej wody.
Potem pomidorówka na takim przecierze jest super.
Pozdrawiam,
MW
|