Data: 2006-08-24 22:09:21
Temat: Re: pomidory w oleju
Od: "ikselka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agatek napisał(a):
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-DA80E4.22074824082006@news.gazeta.pl...
Nie ścięło się, bo tylko białko się ścina To, co stało sie z
oliwą, jest tym samym zjawiskiem, co zestalanie sie stopionego masła
czy innego tłuszczu w pokojowej temperaturze. Tyle, ze oliwa zestala
sie w jeszcze niższej, niż stopione masło, smalec itp.
Po wyjęciu z lodówki i odczekaniu ok. pół godziny wraca do stanu
płynnego.
> A ja głupia wywaliłam.
Oj, szkoda :-(((
> rzeczywiście suszyć do sucharka czy nie do końca?
Ja suszę do stanu identycznego, jak suszone śliwki kalifornijskie -
te paczkowane. W tym stanie pomidory nie są sucharkami, sa giętkie i
zachowują w miąższu nieco wilgoci i cały smak :-) Przesypane solą,
zielonym pieprzem , bazylią i czosnkiem... Właśnie wyprodukowałam 5
słoików, następne w przygotowaniu :-)
|