Data: 2006-08-25 09:57:54
Temat: Re: pomidory w oleju
Od: "ikselka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisał(a):
> > > Nigdy nie suszę sam pomidorów. Prawdziwe suszone pomidory dojrzewają i
> > > schną pod włoskim słońcem.
Wierzysz w to? Przecież oni suszą je w suszarniach, jak suszy się
dziś rodzynki, śliwki , tytoń itp.; tylko naiwni wierzą, że na
skalę przemysłową suszy się dziś coś w sposób naturalny :-)))
Kiedyś suszono rzeczywiście na słońcu, ale to dawno minęło.
> Ja nie wiem. Nigdy sam nie suszę pomidorów, bo i tak nie będą takie jak
> powinny być. Kupuję gotowe. Kup porządne włoskie pomidory suszone
Kupiłam raz takie WŁOSKIE w słoiku, w oleju. Wyrzuciłam zaraz po
otwarciu - takie bezsmakowe, bez koloru- blade jakieś, podeszwy po
prostu. Błee... Nie umywają się do moich! Moje są słodkie,
czerwoniutkie, pachnące... Namawiam na suszenie w suszarce do jarzyn,
właśnie suszę od tygodnia kolejne i kolejne, nie mogę przestać
:-))) Potem sól, pieprz zielony, czosnek, bazylia i do oliwy - MNIAM,
już zjedliśmy jeden słoik pomidorków, bo nie wytrzymaliśmy...
|