Data: 2002-11-26 16:21:56
Temat: Re: ponownie o golonce
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "waldek" <x...@o...pl>
>
> > Kiedys robilam kurczaka zmiodem.
> ============
> Kurczak z miodem to klasyka. Widac twoja mama
> przeoczyla gdzies w zyciu ten przepis.
Moja mama potrafila genialnie pichcic, tym niemniej o kurczaku z miodem, cynamonem,
gozdzikami etc. - naprawde nie slyszala... a to
jest 'kurczak po amerykansku', czyli nie nasz. Ksiazki kucharskiej w domu nie
pamietam ... wszystko bylo 'z glowy' :-))) [Ja na
pewno taaakiej glowy nie mam] i na wyobraznie.
Wyobraznie i smaki wynioslam z domu. Takze gotowanie prostych rzeczy, ale np.
zupelnie nie znalam sie na kupowaniu i robieniu
miesa... i wielu, wielu innych rzeczy. Natomiast znalam ich wspanialy smak. I to, tak
prawde mowiac, jest najwazniejsze.
Potem juz mozna eksperymentowac.
> Ale golonka z karmelem... Nie wiem... Moze
> rzeczywiscie brakuje mi wyobrazni. Patrzac na
> setki golonkowych przepisow, ktorych tradycja
> siega czasem chyba setek lat, mozna sie troszke
> zdziwic, ze nie ma wsrod nich nic na slodko.
> Prawda?
>
> To zrobisz ja i napiszesz jak wyszlo? :-}
> waldek
> ============
Waldku, jak zrobie, to napisze, ale kiedy zrobie, to tego naprawde nie wiem, bo...
jestem osoba samotna :(
Pozdrowka :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|