Data: 2004-08-27 12:12:56
Temat: Re: potrawka curry
Od: "eM" <...@...c>
Pokaż wszystkie nagłówki
"wiku" podaje przepis wynikajacy z faktu, ze:
> kupilem rewelacyjne curry masala
Brawo. Ja robie podobnie, ale troche inaczej ;-). Na rozgrzana patelnie
wrzucam posiekana cebule i czosnek, podsmazam do zeszklenia. Wrzucam
pokrojoną w kostke piers indycza szczerze posypana curry (lub garam
masala). Podsmazam chwile, dodaje pokrojone w kostke ananasy z puszki
(wraz z sokiem), a pod koniec smazenia dodaje garsciami rodzynki (tylko
oplukane, niesparzone, bo one maja czesc soku ananasowego wchlonac). I
tyle. Podaje z ryzem ugotowanym na sypko i wymieszanym z potworna
iloscia wiorek kokosowych (bo je barrrdzo lubie :-)).
Pozdrawiam,
eM
PS. Albo zamiast polowy ananasów dodaj banana pokrojonego w talarki.
|