Data: 2005-09-21 05:33:54
Temat: Re: potrawy z krabow i rakow?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin Goralski <g...@s...won> napisał(a):
> A drugie pytanie dotyczy rakow tez ich sporo widuje
> wiele slyszalem ze sa dobre - hmm jest sens sprobowac
Z rakami wspomnienia mam biwakowo-namiotowe. Noc + wiaderko + latarka +
jezioro z rakami.
Brodząc po kolana w wodzie zbiera się zywe raki do wiaderka, a jak już nabiera
to wraca do obozowiska, gdzie na kuchence turystycznej już gotuje się woda
lekko osolona koniecznie z koperkiem. Teraz żywe raki wpadają do wody i gotują
się krótko aż staną się całkiem czerwone. Wyjmujemy z wody i jemy zagryzając
białym pieczywem.
Na obiad następnego dnia jest zupa rakowa na tej wodzie, w której raki się
gotowały.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|