Data: 2002-08-26 09:55:22
Temat: Re: potrawy z pora-pytanie
Od: "Kama" <k...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
bardzo lubię por
a dalej w tym temacie: wczoraj Robert Makłowicz gotował zupę babską
3 pory
25 dgk ziemniaków
1/2 czerstwej bagietki
0,5 szkl. mleka
2 łyżki masła
Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć pory pokrojone w krążki, poddusić pod
przykryciem dolać jedną chochelkę wody i dusić ok. 5 minut. Dodać ziemniaki
pokrojone w talarki razem z wodą, dodać mleka, startą gałkę muszkatołową,
biały pieprz, sól i gotować do miękkości. Bagietkę pokrojoną w kawałki
podsmażyć na maśle na złoty kolor. Podawać z zupą.
Wyglądało to bardzo pysznie.
Kama
|