Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia problem z budyniem Re: problem z budyniem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: problem z budyniem

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news-fra1.dfn.de!newsfeed.ision.net!ision!newsfeed.freenet.de!feed.news.tis
cali.de!news.maxwell.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-xit-01!sn-post-01!supernews
.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: problem z budyniem
Date: Tue, 31 Aug 2004 11:56:42 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <ch1ah4$7hn$1@atlantis.news.tpi.pl> <ch1beu$9dc$1@opal.icpnet.pl>
<ch1ci8$n5e$1@atlantis.news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 36
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212958
Ukryj nagłówki



Izza wrote:

> Basiek wrote:
>
> >
> > A co to za budyn? Sprawdzalas date waznosci?
>
> Tak, probowalam roznych budyni dostpenych na rynku, zabawne jest to, ze jak
> robie identyczny budyn u rodzicow (na gazie) to wychodzi normalny i zawsze
> taki wychodzil.
> obecnie robie na plycie, ale mysle, ze to niekoniecznie tego wina. Co do
> daty waznosci, zawsze sprawdzam art spozywcze pod tym katem.
>
> Pozdrawiam
> Iza

Nikt jakos nie proponuje, zebys sprobowala zrobic prawdziwy budyn, a to
przeciez takie latwe:

Proporcje na maly budyn na dwie osoby
2 zoltka
2 lyzki cukru
cukier waniliowy
250 ml mleka
2 lyzki maki kartoflanej lub skrobi kukurydzianej

Zoltka ubic z cukrem jak na kogiel mogiel, dodac make i 1/4 mleka, wymieszac
na gladko, polaczyc z reszta mleka w malym garnku i doprowadzic do wrzenia
ciagle mieszajac trzepaczka. Przelac do szklanego naczynia do wystygniecia.
Mozna dodac 1 lyzke kakao i 1 lyzke cukru na budyn czekoladowy, lub ulubiony
olejek smakowy.

Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.08 KasJa
01.09 Magdalena Bassett
01.09 Izza
01.09 Grzegorz Janoszka
01.09 Grzegorz Janoszka
01.09 wiku
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem