Data: 2004-08-31 18:56:42
Temat: Re: problem z budyniem
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Izza wrote:
> Basiek wrote:
>
> >
> > A co to za budyn? Sprawdzalas date waznosci?
>
> Tak, probowalam roznych budyni dostpenych na rynku, zabawne jest to, ze jak
> robie identyczny budyn u rodzicow (na gazie) to wychodzi normalny i zawsze
> taki wychodzil.
> obecnie robie na plycie, ale mysle, ze to niekoniecznie tego wina. Co do
> daty waznosci, zawsze sprawdzam art spozywcze pod tym katem.
>
> Pozdrawiam
> Iza
Nikt jakos nie proponuje, zebys sprobowala zrobic prawdziwy budyn, a to
przeciez takie latwe:
Proporcje na maly budyn na dwie osoby
2 zoltka
2 lyzki cukru
cukier waniliowy
250 ml mleka
2 lyzki maki kartoflanej lub skrobi kukurydzianej
Zoltka ubic z cukrem jak na kogiel mogiel, dodac make i 1/4 mleka, wymieszac
na gladko, polaczyc z reszta mleka w malym garnku i doprowadzic do wrzenia
ciagle mieszajac trzepaczka. Przelac do szklanego naczynia do wystygniecia.
Mozna dodac 1 lyzke kakao i 1 lyzke cukru na budyn czekoladowy, lub ulubiony
olejek smakowy.
Magdalena Bassett
|