Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia problem z pierogami Re: problem z pierogami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: problem z pierogami

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "czeremcha " <c...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: problem z pierogami
Date: Thu, 12 Jul 2007 21:02:40 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 17
Message-ID: <f764tf$h0r$1@inews.gazeta.pl>
References: <f7623l$gq1$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello089076236216.chello.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1184274160 17435 172.20.26.237 (12 Jul 2007 21:02:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Jul 2007 21:02:40 +0000 (UTC)
X-User: czeremcha4
X-Forwarded-For: 172.20.6.65
X-Remote-IP: chello089076236216.chello.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298734
Ukryj nagłówki

Barbara K. <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):

> /.../ Mam wrażenie, że farsz
> (czyt. owoce) gotują się (bulgoczą) wewnątrz ciasta przez co ono
pęcznieje,
> a kiedy je wyławiam objętość nadzienia się zmniejsza, a ciasto niestety
> zostaje rozciągnięte.
> Tak samo jest z każdymi innymi owocami.

Za przykładem mojej babci jagody do pierogów obsypuję cukrem - i tartą
bułką. Bułka wciąga sok z jagód, a w smaku jest /po ugotowaniu/ praktycznie
niewyczuwalna. I pierogi są ładne.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.07 MONI|
13.07 medea
13.07 Barbara K.
13.07 Barbara K.
13.07 fuksa
13.07 MONI|
13.07 czeremcha
13.07 Panslavista
13.07 czeremcha
13.07 Panslavista
13.07 czeremcha
13.07 Barbara K.
13.07 Barbara K.
13.07 czeremcha
13.07 fuksa
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6