Data: 2007-07-12 20:14:50
Temat: problem z pierogami
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mam problem z pierogami.
A mianowicie: kiedy nadziewam farszem np. mięsnym po ugotowaniu wyglądają
ładnie, tzn. nie są takie "sklapciałe", ale wczoraj robiłam z jagodami i to
co z nich wyszło po ugotowaniu raczej nie nadaje się do pokazania
komukolwiek. W smaku super, ale wygląd fatalny. Mam wrażenie, że farsz
(czyt. owoce) gotują się (bulgoczą) wewnątrz ciasta przez co ono pęcznieje,
a kiedy je wyławiam objętość nadzienia się zmniejsza, a ciasto niestety
zostaje rozciągnięte.
Tak samo jest z każdymi innymi owocami.
Macie jakieś sposoby na "ładne" pierogi z owocami?
Dzięki i pozdrawiamy
Barbara i Marysia
|