Data: 2007-07-12 21:02:40
Temat: Re: problem z pierogami
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara K. <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):
> /.../ Mam wrażenie, że farsz
> (czyt. owoce) gotują się (bulgoczą) wewnątrz ciasta przez co ono
pęcznieje,
> a kiedy je wyławiam objętość nadzienia się zmniejsza, a ciasto niestety
> zostaje rozciągnięte.
> Tak samo jest z każdymi innymi owocami.
Za przykładem mojej babci jagody do pierogów obsypuję cukrem - i tartą
bułką. Bułka wciąga sok z jagód, a w smaku jest /po ugotowaniu/ praktycznie
niewyczuwalna. I pierogi są ładne.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|