Data: 2002-12-15 17:35:43
Temat: Re: prodiz-jak upiec sernik?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kropelka" <k...@u...niewinne.serwery.pl> napisał w
wiadomości news:ati7oq$gso$1@news.tpi.pl...
> Narazie pieklam tylko moja ukochana babke majonezowa (mniam) ciasto
> spagetti. Obydwa nie maja zbyt wielkich wymagan. Ale juz przy babce
> majonezowej czas pieczenia byl prawie dwukrotnie dluzszy niz w normalnym
> piekarniku. Macie moze jakis sprawdzony przepis na sernik do prodiza?
> Obiecalam ze upieke w tym tygodniu a troche sie boje zmarnowania
skladnikow.
> Baaaaaaardzo dziekuje za pomoc.
> Kropelka
Robiła wielokrotnie sernik w prodiżu... W czasie wakacji u babci nie miałą
piekarnika.
Robiłam właściwe jak zwykle, ale część mąki zastępowałam kaszą manną. Kasza
manna chłonie wodę, a w prodiżu ciasto mało odparowuje i trzeba tą wodę
związać.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|