Data: 2006-12-21 08:26:43
Temat: Re: prosty przepis na sernik z budyniem
Od: Jacek Ostaszewski <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal Krogulec napisał(a):
>>NIEzawodny i smakujący zawsze i wsządzie sernik gotowany:
>>
>>1 kg sera - zemleć
>>rozpuściś kostkę margaryny, schłodzić, wlać do zmielonego sera, dodać
>>2-3 jaja, wymieszać, ser postawić na gazie i wolno, żeby nie przypalić
>>doprowadzić do wrzenia, czyli do bąblowania. Do bąblującego, płynnego w
>>tym momencie, sera dodajemy sypki budyń, typu waniliowy
>
> (...)
>
> Tego budyniu to do uzyskania żądanej konsystencji, czy jedno opakowanie?
>
> Michał
>
Na kilogram sera jedno opakowanie wystarczy, przecież nie chodzi o beton
serowy, tylko żeby nie spływał z tych herbatników.
--
JackOss - bez synaturki!
|