Data: 2012-03-20 14:07:14
Temat: Re: przechowywanie surowego ciasta drożdżowego
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 20.03.2012 12:55, Nixe pisze:
> W jaki sposób przechowujecie (o ile w ogóle) surowe ciasto drożdżowe,
> takie jak na pizzę?
> Można chłodzić, mrozić bez uszczerbku na "zdrowiu" tegoż ciasta, a
> konkretnie drożdży? Wyjdzie potem coś z niego, czy tylko zakalec?
> A jeśli chcę przechować np. od rana do popołudnia/wieczora, to czy mogę
> zostawić po prostu pod przykryciem na stole czy jest obawa, że wyrośnie
> tak, że wylezie z miski? ;-)
>
> N.
Przechowywać własnoręcznie robionego drożdżowego mi się nie zdarzyło,
ale raz kupiłam gotowe ciasto w sklepie i ono leżało tam sobie w ladzie
chłodniczej, na tacce, zawinięte folia spożywczą. Po przyniesieniu do
domu jak tylko się ciut ogrzało, zaczęło uciekać z tej tacki wszelkimi
nawet najmniejszymi otworami :D
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|