Data: 2012-03-20 15:10:13
Temat: Re: przechowywanie surowego ciasta drożdżowego
Od: grazyna007 <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-20 12:55, Nixe pisze:
> W jaki sposób przechowujecie (o ile w ogóle) surowe ciasto drożdżowe,
> takie jak na pizzę?
> Można chłodzić, mrozić bez uszczerbku na "zdrowiu" tegoż ciasta, a
> konkretnie drożdży? Wyjdzie potem coś z niego, czy tylko zakalec?
> A jeśli chcę przechować np. od rana do popołudnia/wieczora, to czy mogę
> zostawić po prostu pod przykryciem na stole czy jest obawa, że wyrośnie
> tak, że wylezie z miski? ;-)
>
> N.
Ciasto na pize czesto przechowuje w lodowce nawet do nastepnego dnia w
postaci gotowej pizzy. Razem z blacha do foliowej torby i do lodowki.
Nastepnego dnia tylko do piekarnika. Jest super.
gSz
|