Data: 2000-07-04 20:08:39
Temat: Re: przepis
Od: Michal <n...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Salatka Cesarska (?):
Swieza bulke koimy w kostke jednocentymetrowa,
obsypujemy Ziolami Prowansalskimi Kamis i sapiekamy
na zloty kolor.
Salate rzymska obieramy z zielonych lisci do serca i
rwiemy na kawalki.
Kilka lisci czerwonej salaty radiccio kroimy w pasemka.
Zabek czosnku rozcieramy z sola i mieszamy z kilkoma
lyzkami oliwki dziewiczej z paroma kroplami octu
winnego.
Salaty mieszamy polewajac ta mieszanka. Posypujemy
grzaneczkami a na wierzch rozkruszamy troche
francuskiej lub bulgarskiej fety.
Mozna do tego dodac pokruszona, grilowana piers
z kurczaka lub pokrojona szynke lub pokruszona
rybe wedzona i traktowac jako pelnowymiarowe
drugie sniadanie.
Smacznego
Michal
Alicja Tocicka wrote:
> Uwielbiam sałatki. Szukam przepisow.
|