Data: 2007-10-08 14:25:44
Temat: Re: przepis
Od: b...@i...pl (BEATA)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "mateusz" <k...@o...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, October 08, 2007 1:28 PM
Subject: przepis
> Składniki :
>
> 500 g filetów z surowego łososia, 500 g ziemniaków, 6 liści kapusty
> włoskiej, pieprz, gałka muszkatołowa, sól, sok z cytryny, 4 łyżki
> masła, 4 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 1 szklanka rosołu z kostki, 150
> g startego żółtego sera.
>
> Sposób przyrządzenia:
>
> Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.
> Liście kapusty zblanszować w osolonej, wrzącej wodzie, następnie
> przelać zimną wodą i osączyć. Ściąć płasko grube części liści.
> Przygotować sos: masło roztopić, oprószyć mąką, zasmażyć. Dolać rosół
> i mleko cały czas mieszając, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w
> plasterki. Połowę wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,
> przykryć połową liści kapusty i polać połową sosu. Łososia oprószyć
> solą i pieprzem, skropić cytryną i wyłożyć na kapustę. Przykryć resztą
> kapusty i ziemniakami. Polać resztą sosu. Piec około 40 minut w temp.
> 200°C. Po 20 minutach pieczenia, posypać startym serem żółtym. Podawać
> na gorąco.
>
> --
> Mateusz
>
>
>Czy zamiast łososia może byc panga albo dorsz ?
----------------------------------------------------
------------------
Fajne i smieszne. Zobacz najlepsze filmiki!
>>> http://link.interia.pl/f1bbb
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|