Data: 2005-03-10 20:27:19
Temat: Re: przepis i pytanie
Od: " " <i...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Ostatnio spotkałam się gdzieś z opinią, że do pieczenia w folii nie powinno
> się dodawać żadnych kwasów- czy to prawda? i dlaczego ? :)
>
Podejrzewam,że powod jest podobny do tego, dlaczego nie należy gotowac
np.bigosu z kwaszonej kapusty w aluminiowym garnku/kiedys takie byly w
kazdej kuchni zawsze/.Aluminium i kwas wchodza ze soba w reakcje.Np.jak
sałatka z kiszonej kapusty jest przykryta folia aluminiowa i dotyka tej
kapusty,to na drugi dzień na kapuscie jest srebrny nalot.A garnek aluminiowy
po kapuscie kiszonej zawsze jest jak nowy/podobnie prodiz
aluminiowy/.Pozdrawiam Ikapik
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|