Data: 2008-08-05 21:46:46
Temat: Re: przepisy wódczane z zafermentowanych owoców?
Od: darek <d...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Pozostałe owoce zasypuję cukrem i po 3 tygodniach zlewam taki
> "likierek", który niektórzy lubią, a jak nie lubią mogą użyć do
> herbaty rozgrzewającej.
Rozumiem, że owego "likierku" nie mieszasz z nalewką - która już nabiera
mocy ?
Ile rodzynek dajesz na 1 litr owoców?
>
> Owoce na nalewkę powinny mieć wyraźny zapach, którego jeżynom brakuje.
Ja mam leśne jeżyny, które są o wiele bardziej aromatyczne niż ogrodowe.
Pokładam w nich w każdym razie sporą nadzieję, tym bardziej, że nieźle
się pokłułem przy zbieraniu ;-)
> Płatki najlepsze będą z dzikiej róży rosa rugosa.
dzięki
|