Data: 2007-12-21 18:41:51
Temat: Re: przewrotne pytanie/pieczone pierogi (P)
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 21 Dec 2007 07:46:50 +0100, mamqa napisał(a):
> Magdalena Bassett wrote, On 2007-12-20 23:40:
>> Ciasto
>> 150 gr maki (troche mniej niz szklanka)
>> 100 gr masla
>> 2 lyzki smietany
>
> a s'mietana s?odka czy kwas'na, kremówka czy leja;ca?
> agg
Kwaśna, gęsta śmietana. To przepis na klasyczne ciasto półfrancuskie
śmietanowe i tyle. Swoją drogą - moje ulubione, piekę z niego co roku
wigilijne paszteciki, nie jakies tam pierogi. Pyszne są także jabłka lub
gruszki w szlafrokach z tego ciasta.
Na pierogi poszukaj przepisu Czeremchy - pod hasłem "pierogi drożdżowe" lub
"pierogi z ciasta drożdżowego" - jakoś tak. PYCHA!
--
XL wiosenna
====================================================
================
"Jeżeli ktoś naprawdę cię nienawidził, to tylko dlatego, że nie mógł być
taki, jak ty."
====================================================
================
Poprzedni profil:
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=LWs
rThYAAABr-nqNxKREgaFPDG6Ht91aF6sPCqGHHKkulQEP0yp8Qg
|