Data: 2001-09-19 17:20:53
Temat: Re: przyprawy
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9o9jcp$6vh$1@news.tpi.pl...
> Ciekawa jestem, co tam macie zawsze na podorędziu z suszonego zielska i do
> czego używacie? Może się czegoś kreatywnego od Was nauczę.
> U mnie zawsze stoją słoiczki z:
> bazylią ...
Hejka;-)))
Zrobilam rewizje na polce z przyprawami i powyzsze takze posiadam ( z
wyjatkiem koperku;-))). Ponadto rozne mieszanki, meksykanska, indyjska,
hiszpanska, ziola delikatne, do miesa mielonego, do pizzy, do potraw z
makaronem, do kurczaka (wiekoszosc firmy Ducros) i zestaw ziolek do
spaghetti (przywiezione w Wloch, rewelacja), pieprz posiadam bialy, czarny,
zielony, czerwony ;-))) Rozne rodzaje soli (ziolowa, czosnkowa, cebulowa
itd.), czosnek granulowany. Z ziolek jeszcze lubczyk (tak na wszelki
wypadek;-))), mieta, rozmaryn, czaber.
Poza tym obok ziolek stoi sobie ocet winny rozmarynowy i balsamiczny, sos
slodko-kwasny, ostre sosiki papryczkowe, sos sojowy i chyba tyle, a jeszcze
wanilia w lasce i galka;-)))) oraz imbir w korzeniu;-)))
Pozdrawiam serdeczne,
Kaliope
PS. Mialam jeszcze sliczne ziolka w doniczkach, ale zasuszylam je na
smierc;-((((
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|