Data: 2003-04-14 15:08:24
Temat: Re: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Gosia_KIKI" <g...@p...onet.pl>
> Użytkownik Gosia <M...@p...neostrada.pl>
>> Witam,
>> Niedlugo mam w domu impreze rodzinna i chcialabym podac jakies
>> przystawki na cieplo. I tak sobie przypomnialam, ze znajomi kiedys
>> robili cos takiego. W plastry boczku zawineli suszone sliwki i
>> spieli je wykalaczkami. Potem takie "zrazy" usmazyli na patelni.
>> Podobno byly bardzo dobre, ja niestety nie moglam wtedy ich zjesc.
>> Dlatego mam teraz watpliwosci. Czy ten boczek ma byc surowy, czy
>> wedzony? Czy moge to usmazyc na oleju, czy lepiej na masle.
>>
>> Jezeli robiliscie cos podobnego to prosze o szczegoly
>> --
> Ja robilam kilka razy i rzeczywiscie sa rewelacyjne. Najlepsze sa jak
> jeszcze cieple. Przystawka ta nie tylko na imprezy dobra, ale tez do
> piwa.
> Polecam wszystkim, latwe i tanie.
No to ja mam pytanie z zupelnie innej beczki - te sliwki maja byc polskie,
hamerykanskie i dobrze namoczone, czy tez nie?
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.471 / Virus Database: 269 - Release Date: 2003.04.11
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|