Data: 2003-04-14 14:19:17
Temat: Re: przystawki na cieplo- suszone sliwki zawiniete w boczek
Od: Mich <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosia wrote:
> Witam,
> Niedlugo mam w domu impreze rodzinna i chcialabym podac jakies przystawki na
> cieplo. I tak sobie przypomnialam, ze znajomi kiedys robili cos takiego. W
> plastry boczku zawineli suszone sliwki i spieli je wykalaczkami. Potem takie
> "zrazy" usmazyli na patelni. Podobno byly bardzo dobre, ja niestety nie
> moglam wtedy ich zjesc. Dlatego mam teraz watpliwosci. Czy ten boczek ma byc
> surowy, czy wedzony? Czy moge to usmazyc na oleju, czy lepiej na masle.
>
> Jezeli robiliscie cos podobnego to prosze o szczegoly
>
Ale nie smażone na maśle czy oleju ...TYLKO pieczone przez 30 min.
w piekarniku. No i posypane papryką w proszku. A boczek nie może byc zbytnio
tłusty
i może być zarówno surowy jak i podwędzany.
Dla osób mających kłopoty z wątroba nie polecam:)
Pozdrawiam,
Mich'ata
|