Data: 2001-07-17 12:03:43
Temat: Re: pstrag?
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "StGo" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9j0rnh$ov1$1@news.tpi.pl...
> Witam ,
> moze ktos ma jakis ciekawy przepis na smazenie pstraga. Pare razy
> robilismy, ale to nie bylo takie rewelacyjne jak sie slyszy o pstragu.
> Pozdrawiam
> Staszek
>
Witam;-))
Pstraga przed smazeniem sole i skrapiam sokiem z cytryny, obtaczam w mace i
wrzucam na patelnie (na ktorej jest mocno rozgrzane maslo i oliwa z oliwek),
smaze pod przykryciem;-) W czasie gdy rybki smaza sie, praze na masle platki
migdalowe na zlotawy kolor. Posypuje pstraga tymi migdalami i juz;-))))
Moj wujek, zapalony wedkarz, twierdzi, ze pstraga nie mozna dlugo
przechowywac, pstarg lubi byc zjedzony kilka godzin po zabiciu... Moze Twoj
pstrag za dlugo "lezakowal"...
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|