Data: 2005-09-20 13:07:59
Temat: Re: pstrag w folii
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dgp0fc$o0k$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@b...poczta.onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-FB208E.13113120092005@news.gazeta.pl...
> > In article <9d876$432fdf4a$3eb35603$26448@news.chello.pl>,
> > "Lukasz" <f...@a...kjh> wrote:
> >
> > > Witam mam pstraga i piekarnik elektryczny nie mam bazylli tymianku itd sol
> > > pieprz papryka standard.Na gotowaniu zupelnie sie nie znam(co ugotuje jest
> > > niesmaczne :) ) ale dzis naszla mnie ochota na sprobowanie pstraga nigdy
> > > wczesniej go nie jadlem.Jak przyrzadzic zeby wyszedl smaczny jaka
> > > temperatura termoobieg czy nie ? jakie przyprawy z soli pipeprzu papryki
> > > majeranku chyba tylko to mam :) ile piec ?.
> >
> > Spróbuj go ugotować w krótkim smaku. Bez specjalnych przypraw, po co
> > psuć delikatny smak szlachetnej ryby?
> >
> Taa, jasne, każdy początkujący kucharz doskonale wie co to jest "krótki smak".
Zawsze można spytać.
> No i nie każdy gustuje w gotowanej rybie (ja nie znoszę)
Współczuję. ;-) Zresztą, np. niektóre ryby morskie rzyczyiście gotowane
au naturel ;-) nie są zbyt smaczne. Ale co do pstrąga -- akurat pstrąg,
zwłaszcza świeży najlepszy jest właśnie gotowany, inne metody obróbki
źle wpływają na smak delikatnego mięsa.
Władysław
Władysław
|