Data: 2006-10-03 11:59:05
Temat: Re: pure z ziemniaków i...
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
R@blinka napisał(a) 3/10/2006 13:49:
>> To ja się podczepie w temacie puree. Kiedyś na oficjalnym
>> raucie jadłam
>> przepyszne marchewkowe puree. Zrobiłam sobie takie na
>> czuja w domu - po
>> prostu połączyłam zwykłe puree (ziemniaki, masło, mleko)
>> z rozgotowaną
>> marchewką :-) Było niezłe, ale może oryginalnie robi się
>> to w jakiś bardziej
>> wyrafinowany sposób?
>
> Nie wiem czy to co jadłaś to to samo, ale trochę podobne,
> tyle że z serem i bakłażanami i zapieczone. Może właśnie w
> zapiekaniu tkwi cały sekret? Nie wiem...
> Wyróbuj i podziel się wrażeniami.
Dzięki wielkie :-) Zwłaszcza zapiekanka z bakłażanem brzmi super, choć to
już zdecydowanie solidniejsza potrawa niż puree. Muszę wypróbować.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|