Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: t...@g...pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pyszny obiadek
Date: 21 Jul 2005 14:42:18 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 40
Message-ID: <4...@g...pl>
References: <dbo4tl$oiv$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1121949738 10752 213.180.130.18 (21 Jul 2005 12:42:18
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Jul 2005 12:42:18 GMT
X-Received: from [84.100.218.75] (unverified [84.100.218.75]) by mailis01.gazeta.pl
(mailis01.gazeta.pl) with ESMTP id 2035 for <p...@n...pl>;
Thu, 21 Jul 2005 14:41:49 +0200
X-Received: from [84.100.218.75] (unverified [84.100.218.75]) by mailis01.gazeta.pl
(mailis01.gazeta.pl) with ESMTP id 2035 for <p...@n...pl>;
Thu, 21 Jul 2005 14:41:49 +0200
X-Received: from [84.100.218.75] (unverified [84.100.218.75]) by mailis01.gazeta.pl
(mailis01.gazeta.pl) with ESMTP id 2035 for <p...@n...pl>;
Thu, 21 Jul 2005 14:41:49 +0200
X-Received: from [84.100.218.75] (unverified [84.100.218.75]) by mailis01.gazeta.pl
(mailis01.gazeta.pl) with ESMTP id 2035 for <p...@n...pl>;
Thu, 21 Jul 2005 14:41:49 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:243852
Ukryj nagłówki
maciej wrote:
>Witam.
>Niestety juz po urlopie.
>Także czas zarabiać pieniązki.
>Pochwale sie wam obiadkiem jaki zrobiłem i na dwa dni mi go starczyło i się
>nie znudził a w tym jest najlepsze że mój 5 letni synek wcinał go jak nigdy
>bardzo wybredny jest.
>1.Zupka akurat cebulaowa była, przepis to już sami sobie poszukajcie bo ja
>prawie za każdym razem inaczej robie tzn w różnych proporcjach.
>2.pulpecki podsmażyłem na patelni, oczywiście wcześniej miesko zmieliłem,
>przyprawy też dowolne co kto lubi, dużo świerzych ziółek które teraz
>wszędzie porastają,
>nastepnie z tego co było pod pulpecikami i bulionu zrobiłem sos pieczarkowy
>akurat bo na taki miałem ochotę i mój synuś o którym wcześniej wspominałem
>uwielbia pieczarki, jak już sosik się ujednolicił:) wrzuciłem pulpecki i
>podusiłem troszke.
>3.i tu ważne, może ameryki nie odkryłem ale ....
>ziemniaczki młode gotuję kiedy zaczną sie bulgotać dodałem młodą marchewke
>pokrojoną w talarki, potem oczywiście odcedzam i dodaje dużooooo masełka,
>danie proste ale jakie wysmienite.
>4. surówka akurat mizeria.
>Wspomnę że wieczorkiem ziemniaczki które zostały pokroiłem na 4 cześci i
>wrzuciłem na patelnie z masełkiem i lekko podgrzewałem nie trzeba
>przypiekać, a ż3e marchewka poszła cała na obiad to soobno ugotowałem
>troszkę wymieszałem ........ i nic więcej już nie powiem.
>Pa.
>
>
>
Nie wierze. To NAPEWNO jest prowokacja...
Kot
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|