Data: 2003-10-24 10:08:14
Temat: Re: [pyt] ajerkoniak
Od: "Jerzy Nowak" <w...@g...WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
m...@p...onet.pl (Kot) napisał(a):
> Na razie czuje, ze jest mi zimno. Ide zalizyc spodnie (bo na razie sobie
> luksusowo w szlafroku biegam ;-)
>
> Znaczy co, z ankoholi to tylko koniak leja? Niee, chyba nie?
>
> Jak bede miala nadmiar forsy, to sobie kupie prawdziwego adwokata,
> obiecuje ;-)
Sprubuj tego, on jest robiony tradycyjnie:
http://www.dekloknl.nl/uk/advocaat.html
The origin of the name egg liqueur is not very clear but is associated
with the colonial avocado pear. According to old Dutch texts from
the 17th century an avocado mouse mixed with alcohol producing
a yellow-coloured drink which at once took the fancy of the sailors
was prepared on the Dutch Antilles. In the absence of avocado
pears at home, they used egg yolk to imitate the colour.
pozdr. Jerzy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|