Data: 2005-08-30 21:38:42
Temat: Re: pytanie o Salo...
Od: Golo <k...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 30 Aug 2005 20:07:22 +0200, JerzyN <0...@m...pl>
napisał:
> Marsjasz napisał(a):
>> ej oni to chyba jeszcze doprawiaja jakos...
>> Mars
>
> Samogonem.
> A poza tym wszelkimi ziołami i każdy inaczej.
> :-)
> pozdr. Jerzy
No dobra, to ja wam powiem...
Sadło obrać z żyłek i włokien, uformować na jakis prostokąt który da sie
zrolowac.Natrzeć ostro wycisnietym czosnkiem zmieszanym z sola
krystaliczną i vegetą ( może odrobina ziół prowansalskich?).Zwinąć w rulon
i zawinąć w folie spozywczą. Wlożyć do lodówki i wyjąc za dwa,trzy
tygodnie, Stosować do jajecznicy lub na ciemny chleb. Jezeli zamiast sadła
uzyjecie słoninki bez skóry, ofcorz, no to stosowac taksamo ,można bez
chlebka.
|