Data: 2015-02-04 02:44:11
Temat: Re: pytanie o risotto
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-03 o 19:37, wolim pisze:
> W dniu 2015-02-03 o 04:42, iwanos pisze:
>> Czy bawić się w gotowanie grzybów na bulion i potem gotować, tudzież,
>> smażyć i gotować ryż na tym właśnie bulionie? Czy może lepiej ugotować
>> ryż na wodzie i usmażyć pieczarki z cebulą i doprawić i zmieszać z ryżem?
>>
>> co lepsze?
>
>
> Pieczarka nie grzyb, więc się zdecyduj.
zrobiłem tak, podsmażyłem cebulę na rzepakowcu i trochu smalcu, dodałem
do tergo ryż, uwaga trzeba zapierdzielać łychą co by się nie przypalił,
po chwili kieliszek wina białego i wina ziołowego zalałem. Trzeba
machlować po patelni. Potem podlałem po łyżce bulionu grzybowego,
niestety bulion z kostek + zmielone pieczarki, ryż zaczął pęcznieć.
Podlewałem dopóki, dopóty nie zrobił się do jedzenia aldente czy jak mu
tam. W szybkowarze zrobiłem legawicę z cebulą, jakoś mi się doprawiło po
mistrzowsku. I otwarłem ogóry na ostro ala XL-ka.
polecam
|