Data: 2000-10-02 12:37:31
Temat: Re: pytanie spożywcze
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ostry wrote:
>
> > a można zwykła odszumować w osobnym garze?
>
> Robiłem tak ale to nie to samo - zupka nie chwyci smaku tak jak gotowanie
> bezpośrednie. Poza tym z surowymi trzeba uważać ( zwłaszcza w marketach ) -
> okres przydatności do spożycia naciągajhą do granic i kiełbacha może być po
> prostu wstrętna ), parzone są bezpieczniejsze. Jeśli chcesz surową to kup w
> "zaprzyjaźnionym" sklepie albo apkowane przez inną firę mięsną ( nie żadne
> tam Leder Price ).
>
Sęk w tym, ze mam ustalone dobre źródło na białą surową a nigdy nie
kupowałem parzonej więc właśnie obawiam się co do jej jakości przy
losowym zakupie.
sadyl
|