From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanko
Date: Wed, 14 Nov 2001 14:44:40 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <1...@4...com>
References: <9uuI7.1994$6v1.296999@news6-win.server.ntlworld.com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 38
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.nask.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!lnewspeer00.ln
d.ops.eu.uu.net!emea.uu.net!newsfeed01.sul.t-online.de!newsfeed00.sul.t-online.
de!t-online.de!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!out.nntp.be!prop
agator-SanJose!in.nntp.be!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:81514
Ukryj nagłówki
>
>Czytam Was juz od dluzszego czasu, bardzo rzadko pisuje bo choc gotowac
>lubie, to kucharka ze mnie taka, ze prosto bym trafila do Waszej Cafe Za
>Slupem :-)
Prosze tu nie obrazac Cafe!!! No! No! ;))
>
>Ale mam pytanie, bo to Swieta za progiem a chcialabym zrobic sernik -
>zwyczajny, polski, z bialego sera. Nawet mam paczke Sernix-u, ktora
>obdarowala mnie kolezanka, ale... problem w tym, ze twarogu tu na lekarstwo.
>Jestem bowiem w Anglii, i tu uklon w strone osob mieszkajacych za granica,
>czym moglabym zastapic ten serek? Mam dostepny cottage cheese wszedzie, a w
>ASDA sprzedaja niemiecki quark. Czy sie nadadza? A moze cos innego?
>Przypuszczm ze przepis tez bedzie trzeba zmodifikowac, a u mnie jedyne
>doswiadczenie pochodzi z dziecinstwa jak podgladalam robienie sernika przez
>moja babcie 15 lat temu...
ja uzywam tego Quarka - wychodzi OK (jest bardzomokry wiec lepiej
go na sitko polozyc niech obcieknie, niepotrzasac, bo przeleci!!
poszukaj curd cheese - gladziutki twarog, pelno tlusty (o
rany...) i ostatnio w ogole go nie moge znalezc (pod nosem mam
Asde i Sainsburego i tam go kupowalam).
cottage cheese zawsze bedzie grudkowaty
Krysia (Tyne and Wear)
>
>Dziekuje z gory za pomoc.
>
>Inga.
>
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|