Data: 2001-11-14 14:44:40
Temat: Re: pytanko
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>Czytam Was juz od dluzszego czasu, bardzo rzadko pisuje bo choc gotowac
>lubie, to kucharka ze mnie taka, ze prosto bym trafila do Waszej Cafe Za
>Slupem :-)
Prosze tu nie obrazac Cafe!!! No! No! ;))
>
>Ale mam pytanie, bo to Swieta za progiem a chcialabym zrobic sernik -
>zwyczajny, polski, z bialego sera. Nawet mam paczke Sernix-u, ktora
>obdarowala mnie kolezanka, ale... problem w tym, ze twarogu tu na lekarstwo.
>Jestem bowiem w Anglii, i tu uklon w strone osob mieszkajacych za granica,
>czym moglabym zastapic ten serek? Mam dostepny cottage cheese wszedzie, a w
>ASDA sprzedaja niemiecki quark. Czy sie nadadza? A moze cos innego?
>Przypuszczm ze przepis tez bedzie trzeba zmodifikowac, a u mnie jedyne
>doswiadczenie pochodzi z dziecinstwa jak podgladalam robienie sernika przez
>moja babcie 15 lat temu...
ja uzywam tego Quarka - wychodzi OK (jest bardzomokry wiec lepiej
go na sitko polozyc niech obcieknie, niepotrzasac, bo przeleci!!
poszukaj curd cheese - gladziutki twarog, pelno tlusty (o
rany...) i ostatnio w ogole go nie moge znalezc (pod nosem mam
Asde i Sainsburego i tam go kupowalam).
cottage cheese zawsze bedzie grudkowaty
Krysia (Tyne and Wear)
>
>Dziekuje z gory za pomoc.
>
>Inga.
>
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|