Data: 2001-11-14 14:39:12
Temat: Re: pytanko
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jibrielle wrote:
>
> Witam,
>
> Czytam Was juz od dluzszego czasu, bardzo rzadko pisuje bo choc gotowac
> lubie, to kucharka ze mnie taka, ze prosto bym trafila do Waszej Cafe Za
> Slupem :-)
>
> Ale mam pytanie, bo to Swieta za progiem a chcialabym zrobic sernik -
> zwyczajny, polski, z bialego sera. Nawet mam paczke Sernix-u, ktora
> obdarowala mnie kolezanka, ale... problem w tym, ze twarogu tu na lekarstwo.
> Jestem bowiem w Anglii, i tu uklon w strone osob mieszkajacych za granica,
> czym moglabym zastapic ten serek? Mam dostepny cottage cheese wszedzie, a w
> ASDA sprzedaja niemiecki quark. Czy sie nadadza? A moze cos innego?
> Przypuszczm ze przepis tez bedzie trzeba zmodifikowac, a u mnie jedyne
> doswiadczenie pochodzi z dziecinstwa jak podgladalam robienie sernika przez
> moja babcie 15 lat temu...
Hej,
możesz spróbować wziąć cottage cheese i wycisnąć maślankę, np za pomocą
lnianej "skarpety". Wychodzi coś w rodzaju twarogu.
Waldek
|