Data: 2001-11-14 13:35:49
Temat: pytanko
Od: "Jibrielle" <p...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Czytam Was juz od dluzszego czasu, bardzo rzadko pisuje bo choc gotowac
lubie, to kucharka ze mnie taka, ze prosto bym trafila do Waszej Cafe Za
Slupem :-)
Ale mam pytanie, bo to Swieta za progiem a chcialabym zrobic sernik -
zwyczajny, polski, z bialego sera. Nawet mam paczke Sernix-u, ktora
obdarowala mnie kolezanka, ale... problem w tym, ze twarogu tu na lekarstwo.
Jestem bowiem w Anglii, i tu uklon w strone osob mieszkajacych za granica,
czym moglabym zastapic ten serek? Mam dostepny cottage cheese wszedzie, a w
ASDA sprzedaja niemiecki quark. Czy sie nadadza? A moze cos innego?
Przypuszczm ze przepis tez bedzie trzeba zmodifikowac, a u mnie jedyne
doswiadczenie pochodzi z dziecinstwa jak podgladalam robienie sernika przez
moja babcie 15 lat temu...
Dziekuje z gory za pomoc.
Inga.
|