Data: 2003-11-19 13:39:25
Temat: Re: raclette
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
My robimy tak:
Salami, szynka (gotowana, wedzona), mieso mielone, papryka, cebula,
kukurydza, pomidory, szparagi, oliwki, pieczarki itd. na co masz ochote.
Komponujesz paleteczke z tych roznych skladnikow i zapiekasz z serem (zolty
lub feta). Zanim zaczynasz jesc przygotowujesz to wszystko - kroisz czy np.
mielone doprawiasz i formujesz male porcje - kuleczki, ktore pozniej na
pateleczce rozgniatasz.
Jemy to z ziemniakami w mundurkach albo bagietka.
Chyba to nie jest orginalnie, bo jak doczytalam roztapia sie tylko ser, ale
nam smakuje. Aha, siora nawet maja takie urzadzenie w akademiku, smazyla
jajka.
Monika
"Aniak" <a...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bpfnhr$bki$1@opal.futuro.pl...
> Czy ktos z Was ma moze w domu urzadzenie zwane raclette? Wiem, ze mozna na
> nim robic ser zapiekany w takich specjalnych malych patelenkach, no ale co
> jeszcze? Moze Wy wiecie?
> Pozdrawiam
> Ania
>
>
|