Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: refried beans
Date: Thu, 7 Sep 2000 20:05:50 +0200
Organization: Telezynski i Syn
Lines: 27
Message-ID: <1eglud4.1xize0b1njgakbN%wlos@tele.com.pl>
References: <s...@c...supernews.com>
<8p7999$1jeo$1@newssvr03-int.news.prodigy.com>
NNTP-Posting-Host: po8.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 968349865 18855 213.76.110.8 (7 Sep 2000 18:04:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Sep 2000 18:04:25 GMT
User-Agent: MacSOUP/2.4.2 (unregistered for 166 days)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33543
Ukryj nagłówki
f. <f...@p...net> wrote:
> Kasia Lisowska <l...@j...net> wrote in message
> news:srankiepljn127@corp.supernews.com...
> > hej, czy ktos moglby mi podac prosty przepis na refried beans czyli fasole
> > ktora wklada sie w w kuchni meksykanskiej np. do burito czy taco?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Kasia
> >
> Gotujesz w lekko osolonej wodzie fasole, najlepiej pinto beans, czyli taka w
> czerwone kropki, albo czerwona fasole ( red beans ). Gdy bardzo miekka
> odlewasz jak ziemniaki. Dodajesz lyzke smalcu i ugniatasz tluczkiem do
> kartofli az bedzie dobrze pognieciona na puree. To wszystko.
> F.
> PS. Mozna dodac proszku chili, mozna dodac zmiazdzonego czosnku, mozna dodac
> posiekanej cebuli. Ale prawdziwa refried beans to sama fasola.
Ale czemu nazywa sie refried -- jak rozumiem "odsmazana"?
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
|