Data: 2000-09-07 18:05:50
Temat: Re: refried beans
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
f. <f...@p...net> wrote:
> Kasia Lisowska <l...@j...net> wrote in message
> news:srankiepljn127@corp.supernews.com...
> > hej, czy ktos moglby mi podac prosty przepis na refried beans czyli fasole
> > ktora wklada sie w w kuchni meksykanskiej np. do burito czy taco?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Kasia
> >
> Gotujesz w lekko osolonej wodzie fasole, najlepiej pinto beans, czyli taka w
> czerwone kropki, albo czerwona fasole ( red beans ). Gdy bardzo miekka
> odlewasz jak ziemniaki. Dodajesz lyzke smalcu i ugniatasz tluczkiem do
> kartofli az bedzie dobrze pognieciona na puree. To wszystko.
> F.
> PS. Mozna dodac proszku chili, mozna dodac zmiazdzonego czosnku, mozna dodac
> posiekanej cebuli. Ale prawdziwa refried beans to sama fasola.
Ale czemu nazywa sie refried -- jak rozumiem "odsmazana"?
Wladyslaw
--
Wladyslaw Los
mailto:w...@t...com.pl
|