Data: 2003-05-27 16:28:19
Temat: Re: rekin
Od: "galapaga" <g...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wiem tylko tyle ze rekina trzeba bardzo specyficznie przyzadzac.
Jesli sie tego nie zrobi, niestety smakuje ... amoniakiem... zeby nie
wyrazic sie brzydko :)
Za Chiny nie pamietam jak sie go robi, o co tam chodzi, ale tyle wiem zeby
sie za ta ryba nie zabierac
:)
W kuchni hiszpanskiej powinien byc jakis przepis, i jeszcze pewnie w
kreolskich przepisach
Pozdrawiam
Aga
"Ewa P." <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:bav4n7$8sn$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Kupiłam mrożony kawałek rekina. Usmażyłam i wyszedł... obrzydliwie kwaśny
> (nie skrapiałam sokiem z cytryny). Dlaczego i co robić , żeby smakował
> normalnie?
>
> Ewa
>
>
|