Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news
.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: relacja
Date: Sun, 29 Sep 2002 21:21:43 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 37
Sender: j...@p...onet.pl@nat.kabaty.2a.pl
Message-ID: <an7jvh$a8r$1@news.onet.pl>
References: <an196i$m34$1@news.onet.pl> <0...@p...pl>
<0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: nat.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1033327409 10523 213.25.123.147 (29 Sep 2002 19:23:29 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Sep 2002 19:23:29 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:127093
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02092915450247@polnews.pl...
> cos sie pokrecilo - to mial byc mail w watku Joanny Duszczynskiej -
relacja z
> pieczenia tortu jablkowo-kokosowego........
Jak u mnie to do tego wątku trafił... :-)
> >bardzo, bardzo smaczne... lekko cieple jest doskonale
A ja właśnie zauważyłam coś innego - lepsze na drugi dzień - jak to się ze
sobą przegryzie... Znaczy kwestia gustu
> >4. nie dalam soku z cytryny - nie wiedzialam kiedy, nie dalam.
A ja wlałam do tej masy... na koniec.
Jednak smak/aromat cytrynowy to było czuć z nieupieczonego ciasta, a po
upieczeniu jakoś znikł... a może się wkomponował?
> >ciasto zdecydowanie wspaniale
Jeśli się lubi kokosa... Niestety mojej teściowej nie podpasowało :-(
Po 20 latach znajomości z moją teściową dowiedziałam się, że kokos-nie.
Powiedziała, ze woli zwykłą szarlotkę, ale też miałam. :-)
Reasumując warto zrobić - ciekawy smak, aczkolwiek trochę męczące wykonanie,
ze względu na ogrom składników, i rzeczy do ubijania oddzielnie... te białka
i śmietanka do masy...i jabłka i rodzynki namoczone, i masło utarte, to już
5 naczyń do samej masy + jeszcze szklanki do odmierzania i ciasto... Dużo
bałaganu w kuchni z tego jest.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|